Adopsjon

Mange av dyrene/flest katter som skal omplasseres/adopteres ut er først i fosterhjem i regi av Dyrebeskyttelsen. Dyrene/kattene er sosialiserte, omplasseringsdyktige og trenger varige kjærlige hjem. Noen dyr/katter trenger lenger tid enn andre for å bli kontaktsøkende, trygge, hengivne og tillitsfulle. Dyrebeskyttelsen ønsker også henvendelser fra folk med ekstra ressurser som ønsker og åpne sine hjem for et hjemløst dyr som har vært igjennom en strabasiøs tid både fysisk og psykisk.

For oss er det dyret og dets hensyn som står i fokus noe som betyr at vi tar hensyn til at f.eks “rett katt kommer til rett hjem.” Kjemi og personlighet er viktig for alle parter.

De som skal adoptere et dyr/en katt fra Dyrebeskyttelsen må være voksne og etablerte mennesker med tanke på at dyret blir et familiemedlem i 10-20 år frem i tid. Å skaffe seg et dyr er et stort ansvar og må ikke være en impulshandling, man må tenke seg godt om og forberede seg. Ha gjerne et familieråd. Les mer om rettigheter og plikter ved adopsjon ved å klikke her. Vi anbefaler også alle dyreeiere til å ha forsikring på dyrene sine slik at du vil få økonomisk hjelp hvis dyret skulle bli sykt eller skadet.

Du kan besøke oss på vårt HJELPESENTER